Familjeliv, små barn och medier

Här kan du ta del av ett pedagogiskt material som kan användas av BVC-personal i samtal med föräldrar och föräldragrupper.

Pilotprojekt för ökad kunskap kring barn och medier

Familjeliv, små barn och medier består av 13 illustrationer som visar vanliga situationer kring små barn och deras medieanvändning. Vardera bild kan fungera som underlag för samtal och diskussion. Bilderna har också kompletterats med ett material som kan fungera som stöd till diskussion i föräldrargrupper.

Ladda ner materialet

2015 inledde Barnhälsovårdsenheten i Stockholms län ett pilotprojekt med Statens medieråd för att öka BVC‐sjuksköterskornas kunskap kring barn och unga i relation till medier. Här kan du ta del av hela materialet Familjeliv, små barn och medier.

 • Tumnagel Affisch Familjeliv, små barn och medier

  Affisch Familjeliv, små barn och medier

  Familjeliv, små barn och medier är ett pedagogiskt material som ska användas av BVC-personal i samtal med föräldrar och föräldragrupper....

  Hälsa och välmåendeFöräldrar Myndigheter och organisationerVägledning
 • Omslag till Bildkort Familjeliv, små barn och medier 

  Bildkort Familjeliv, små barn och medier

  Familjeliv, små barn och medier är ett pedagogiskt material som ska användas av BVC-personal i samtal med föräldrar och ...

  Hälsa och välmåendeFöräldrar Myndigheter och organisationerVägledning

Föräldraguider

Hur ska man förhålla sig till skärmtid, innehållsfilter, datorspel och andra fenomen som rör barns och ungas medieanvändning? Här finns information för dig som vill hjälpa ditt barn att navigera i dagens medielandskap. 

MIK Sveriges Kunskapsbank

Kunskapsbanken är fylld med tips, fördjupning och material för dig som vill lära dig mer om livet på nätet. Här finns något för alla som vill stärka sin medie- och informationskunnighet.